Mit nyújt Önnek új szemüvege?

Mit nyújt Önnek új szemüvege?

A szemüveg sokféleképpen értelmezhető, a legtöbben azt gondolják szemüveg=olvasószemüveg. Pedig rendkívül sok verzió készíthető, lássuk melyik mit nyújt Önnek?

Ahhoz, hogy megismerkedjünk a szemüveg nyújtotta előnyökkel, először vegyük sorra, milyen látáshibák esetén szükséges szemüveg?

  • Nem lát közelre
  • Nem lát távolra
  • Nem lát sem közelre, sem távolra
  • Speciális helyzetekhez szükséges a szemüveg (sport, munka, hobbi)
Magán szemészet Nyíregyházán a Pótor Optikában
Általános használatra a Varilux lencséket ajánljuk

Ahogy a fenti listában láthattuk, a legfontosabb kérdés: hova szeretne megfelelően látni? Ez nem olyan kézenfekvő, mint ahogy gondolnánk, hiszen előfordulhat, hogy valaki remekül lát távolra, közelre (40 cm), azonban maketteket készít, és fontos az olvasótávolságnál rövidebb távolságra is látni, amihez szeme már nem tud éles képet biztosítani.

Optika Nyíregyháza
Legfontosabb kérdés: hol igényli az éleslátást?

Ha közelre van szüksége szemüvegre, akkor a legjobb választás a munkaprogresszív vagy munkaszemüveg lencse, ezekkel a termékekkel Ön egész közelre fog tudni látni (vizsgálat függvényében), azonban ha progresszív kialakítású, akkor egy picit távolabb is. És itt álljunk meg egy pillanatra!

Sokszor szemüveget nem egyetlen távolságra készíttet valaki, ezért javasoljuk olvasáshoz is a munkaszemüveget: ennek a lencsének a segítségével Ön képes lesz olvasni és számítógépet használni, konyhapultra tekinteni, asztaltávolságra élesen látni.

Ha valaki távolra szeretne szemüveget, akkor az esetek nagy többségében közelre megfelelően lát, egy “mínuszos” szemüvegre lesz szüksége.

Ha mindkét távolságra szeretne élesen látni, a legjobb megoldás a Varilux multifokális lencse: ezeknek a lencséknek a segítségével Ön a különböző szemüvegek cserélgetése nélkül képes számtalan távolságra kényelmesen látni: mindössze a fejmozdításokat kell megtanulnia, és szemüvege tökéletesen éles képet biztosít Önnek: távolra, karnyújtásnyi távolságra vagy éppen közelre.

Nyíregyháza Varilux Mester Optikája a Pótor Optika
Varilux multifokális lencsékkel bármilyen távolságra élesen láthat

Ahogy listánkban jeleztük, előfordulhat, hogy speciális felhasználású szemüveget szeretne: azon kívül, hogy milyen távolságra szeretne élesen látni, a második kérdésünk az, hogy milyen munkavégzéshez, tevékenységhez szeretne szemüveget?

Képzeljük csak el: valaki sokat vezet autót, szükséges lehet a fényre sötétedő kivitel, vagy a dioptriás napszemüveg. Egész nap számítógép előtt ül? Munkaszemüveggel nem lesz fárasztó a munka! Párás helyen dolgozik? Tökéletesen páramentes lencséket is tudunk készíteni! Törhetetlen lencsére van szüksége? Garantáltan törhetetlen, polikarbonát lencséből készítjük új szemüvegét!

Ezekre a kérdésekre szeretnénk fényt deríteni, amikor üzletünkben jár, azért, hogy a lehető legelégedettebben távozzon új szemüvegével.

Tökéletes vizsgálat+célnak megfelelő szemüveg=elégedett szemüvegviselő