Látásunk nyáron, avagy mit viseljünk?

Látásunk nyáron, avagy mit viseljünk?

Szinte mindenki fejből tudja, hogy ha nyár, akkor UV védelem, ami nagyon fontos valóban, de mi minden másra kell figyelnünk a nyári időszakban?

A nyári megoldások száma szinte végtelen, beszélhetünk akár multifokális szemüveglencse viselőről, akár kontaktlencse viselőről, vagy egyszerűen csak a téma iránt érdeklődők számára is szeretnénk új információt biztosítani.

Nézzük mik az Ön lehetőségei:

Szemüveget viselek:

Ilyenkor a legfontosabb kérdés: milyen lencsét? Ez azért fontos, mert bár mindent meg lehet oldani, mégis vannak bizonyos korlátozások a szemüvegek esetén.

Nézzük a legáltalánosabbtól a legérdekesebbig, mire számíthat:

Szemüveget viselek, és nem szeretném cserélgetni a szemüvegeimet: ebben az esetben az Ön tökéletes terméke a Transitions fényre sötétedő szemüveglencse. 7 különböző szín közül választhat, ebből 3 klasszikus szín az autó szélvédője mögött is változtatja a színét. Működését az UV fény biztosítja, azaz amint megjelenik az UV, a lencse elkezd sötétedni. Bővebben itt írtunk róla. Vagy itt.

Összesen 7 szín közül választhat, ha fényre sötétedő lencsére van szüksége

Szemüveget viselek, és szívesen cserélem a szemüvegeimet: ennek egyik oka az lehet, hogy Ön követi a divatot, szereti a változást, és ennek érdekében nem idegenkedik a szemüvegek cseréjétől. Ilyenkor a legjobb választás a dioptriás napszemüveglencse. Két lehetőség van: elhelyezzük egy hagyományos optikai keretbe, vagy pedig egy nagyon szuper divatos napszemüvegbe, amely akár Ray-Ban, vagy bármilyen nagy márka lehet. Ilyenkor azonban arra kell vigyázni, hogy a napszemüvegeknek lehet egy erős görbülete, amelyet nem minden lencsével lehetséges lekövetni. Például erős mínuszos lencsék esetén nem ajánljuk az erős görbülettel rendelkező lencséket. A színezett lencsék színe nem feltétlenül egyezik meg a kiválasztott napszemüveg színével, de a különbség általában minimális.

Akár ez a Dolce@Gabbana napszemüvegből is készíthetünk dioptriás kivitelt

Kontaktlencsét viselek: nos ez a nyár legösszetettebb és legnehezebb témája. A kontaktlencse viselő először is szeretné elhagyni a szemüveget, és annyira kényelmesnek érzik ezt a megoldást, hogy kb éjjel-nappal viselnék. Erre kizárólag a 24/7-es kontaktlencsék alkalmasak, de ott is ajánljuk, hogy szakítsák meg a lencsék viselését egy-egy napra.

Ami viszont sokkal fontosabb: mindig tartsák be a lencseviselés szabályait! Vízben fürdőzéshez használjanak napi lencséket! Kizárólag a kontaktlencsékhez ajánlott ápolószerrel tisztítsák a lencséket.

Egyébként ilyenkor érdemes egy szuper napszemüveget választani a kontaktlencsék mellé, amely nem csak a fényvédelmet, de a szem és környékének UV védelmét is biztosítja. Ami külön jó, hogy nem kell válogatni a napszemüvegek között, hiszen az optikai megoldást a kontaktlencse biztosítja.

A kontaktlencse nem csak a tökéletes látást segíti, léteznek színkiemelő változatok, amelyek megváltoztatják szeme tónusát

Ha valamelyik megoldás szimpatikus az Ön számára, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő módokon:

  • Várjuk szeretettel üzletünkben
  • Megkereshet minket messengeren
  • Írhat Facebook oldalunkra
  • Google business oldalunkra