Érintésmentes látásvizsgálat egyszázad dioptria pontossággal

Érintésmentes látásvizsgálat egyszázad dioptria pontossággal

Nyíregyházán kizárólag a Pótor Optikában!

A szemészeti vizsgálatok folyamatosan fejlődnek, és egy precíz látásvizsgálat alapja a jövőben egészen biztosan az AVA protokoll lesz. Lássuk milyen jellemzői vannak az érintésmentes látásvizsgálatnak!

Mivel a szemészorvos és a páciens egy helységben tartózkodnak, ezért fontos, hogy elkerüljék az esetleges fertőzéseket. Többféle fertőzéssel találkozhatunk a mindennapok során, de talán a COVID-19 fertőzéstől tarthatunk a legjobban, annak terjedési sebessége miatt. Természetesen a fertőzések elkerülésére kell törekedni, ha nem rendelkezik valaki távoli látásvizsgáló eszközzel, de elmondhatjuk ezzel az eszközzel a legkönnyebb tartani a távolságot.

Egy könnyedén tisztítható eszköz segíti a látásvizsgálatot

A vizsgálat során a szemészorvos és a páciens egymástól biztonságos távolságban van, a szemészorvos innen kezelheti az összes rendszert távirányítók segítségével.

Míg a korábbi szemvizsgálatok során próbakeretet alkalmaztunk, és ebbe a próbakeretbe helyeztük a próbalencséket, addig az érintésmentes szemvizsgálat során egy úgynevezett foropter segíti a vizsgáló munkáját. A foropter házában helyezkednek el a próbalencsék, melyek egy elektromos motor segítségével cserélődnek a szemünk előtt.

A vizsgálat során egy minden részletre kiterjedő ábrasort kell visszaolvasni, melynek segítségével a lehető legpontosabb értéket tudjuk meghatározni az Ön válaszai alapján.

Több száz ábra segíti a precíz látásvizsgálatot

Jelenleg, a Pótor Optika szemvizsgálójában Nyíregyházán, egyedülálló módon 1/100 dioptria pontossággal végezzük a vizsgálatot. Ez a pontosság eddig 0.25 dioptria pontosságú volt, azaz 1/4 dioptria pontosságú. Tudni kell, hogy korábban a szemüveglencse gyártók kizárólag ¼ dioptria pontosságú szemüveglencséket tudtak gyártani, ezzel szemben pedig az Essilor elkészíti Önnek az 1/100 dioptria pontosságú szemüveglencsét.

Így az érintésmentes szemvizsgálat során Ön maximális biztonsági előírások mellett 1/100 dioptria pontosságú szemüveglencse értékeit határozzuk meg.