Napszemüveget szeretnék, de melyik lenne nekem a legjobb?

Napszemüveget szeretnék, de melyik lenne nekem a legjobb?

Nyáron mindenhonnan azt halljuk, hogy az erős UV sugárzás ellen védekezni kell, azonban nem is olyan egyszerű a választás. Megpróbálunk segíteni mindenki számára

A napszemüveg nem mai találmány, azonban a mai modellek lényegesen nagyobb tudásúak, mint mondjuk a 80-as években gyártott társaik.

Nézzük sorban milyen lehetőségeink vannak.

Nem viselek szemüveget: ebben az esetben van a legegyszerűbb dolgunk. Kiválasztunk egy nekünk kellemes modellt, és készen is vagyunk. Célszerű olyat választani, amely kényelmes, nem torz a lencséje. Lehetőleg polarizált lencsékkel ellátott verziót javaslunk.

Kontaktlencsét viselek: a helyzet ugyanaz, mint aki nem visel szemüveget. Kontaktlencséseknek célszerű egy dioptriás modellt is bekészíteni szemgyulladás esetére.

Szemüveget viselek: itt már fontos tudni több adatot. Mi a jelenleg viselt korrekció? Ez talán az alaja az egésznek. Hiszen mondjuk “pluszos” szemüveget viselőket kényezteti az optikai szakma, nagyjából bármiből lehet az eredetivel megegyező napszemüveget gyártani, a “mínuszos” páciensek esetén viszont nehézkesebb: a mínuszos lencse egyenesebb, a nagyon ívelt kereteket nekik egyáltalán nem javasoljuk.

Multifokális szemüveget viselek: Talán ez a legizgalmasabb téma. Egyrészt a Varilux 1+1 akciónk miatt, másrészt pedig azért, mert ezeknek a pácienseknek a legnehezebb dolguk. Egyszerre szeretnének minden távolságra megfelelően látni, a lehető legkevesebbet cserélgetni a szemüvegeket. Az akció tartalma: minden Varilux szemüveglencse mellé választhat egy pár ajándék (szintén Varilux) multifokális lencsét. És itt jönnek a lehetőségek.

  • A fő lencse lehet színezett Varilux lencse, míg az ajándék színezés nélküli.
  • A fő lencse lehet fényre sötétedő lencse, és az ajándék lencse színezett
  • A fő lencse lehet polarizált napszemüveg lencse, és az ajándék lencse színezés nélküli.

Jól látható, hogy kifejezetten a napszemüveg iránt érdeklődőket kényezteti leginkább az akció, és ez így nagyon jó, mert különböző tevékenységeinkhez tudunk különböző szemüvegeket választani.

Varilux multifokális lencséjét egy okos szemvizsgálattal érdemes támogatni, melyről itt írunk részletesebben

https://potoroptika.hu/szemvizsgalat/okos-szemvizsgalat/