Okos szemüveglencsék okoseszközökhöz

Okos szemüveglencsék okoseszközökhöz

Nyerd meg a legnagyobb csatát a szemfáradtság ellen!

A mobiltelefon behálózta életünket, gyakorlatilag mindenki rendelkezik egy ilyen készülékkel. A korábbi mobilhasználattól jelentősen eltérnek a mai felhasználók szokásai: telefonáláson kívül közösségi oldalakat látogatnak, fotókat osztanak meg, és több applikáció segítségével tartják a kapcsolatot, mint korábban elképzeltük.

Azonban két veszélye van ennek a helyzetnek:

  • Szemünknek védelemre van szüksége a káros ibolya-kék fénnyel szemben
  • Szemünk elfárad a hosszantartó mobilhasználattól.

A káros ibolya-kék fény a fény látható tartományában helyezkedik el, és hatással lehet ideghártyánk állapotára. Egyes kutatások szerint az időskori makuladegeneráció felgyorsulásáért lehet felelős, amely tulajdonképpen vaksághoz vezet hosszútávon, amennyiben nem kap megfelelő kezelést a páciens.

Szemünk fáradtságát pedig az idézi elő, hogy mobiltelefonunkat közelebb tartjuk, mint általában az olvasnivalót. Ezért az olvasótávolságra korrigált szem továbbra is küzd a mobiltelefonnal, hiszen valamivel erősebb korrekcióra lenne szüksége.

Növeljük a káros ibolya-kék fény elleni védelmet
Transitions Style Colors kivitelű lencsékkel

Az okoslencsék mindkét problémát egyszerre oldják meg:

Alapanyaguk előre beépített káros ibolya-kék fény elleni szűrővel rendelkezik, így kizárólag a hasznos kék fényt engedik át.

Korrekcióban pedig kétféle módon segítenek:

  • Fiataloknak (kb. 30 éves korig) a szemüveglencse alsó része optimalizált, így látószervünknek nem kell korrigálnia a lencse széle által okozott leképezési hibákat
  • 30 éves kor felett pedig egy picit növekszik a lencse törőereje, így a lencse okos módon segít be az alkalmazkodásba: pont annyira, amennyire szükséges!

Okos szemüveglencséink értékeit a legfejlettebb 7 az 1-ben szemvizsgálat során állapítjuk meg 1/100 dioptria pontossággal. A káros ibolya-kék fény elleni védelmet Transitions opció választásával maximalizálhatjuk.