Varilux szemüveglencsék

Varilux szemüveglencsék

40 éves kor felett szemlencsénk kevésbé rugalmas, és ilyenkor azt vesszük észre, hogy az olvasnivalót egyre távolabb szükséges tartani. Ez a folyamat teljesen természetes, ilyenkor különböző megoldások állnak rendelkezésünkre: olvasószemüveg, bifokális szemüveg, multifokális szemüveg.

varilux1

Mi Varilux Mester Optikaként a Varilux multifokális szemüveglencséket javasoljuk. Ennek oka az, hogy a Varilux lencsékkel szükségtelen a szemüvegek cseréje (olvasó és távoli között), és a bifokálissal szemben kényelmesebb napi használatot biztosítanak a Varilux multifokális szemüveglencsék.

7 az 1-ben szemvizsgálatunk során a lehető legalaposabban megállapítjuk az Önnek szükséges dioptriákat, és ezután a legjobb szemüveglencse megoldással szolgálunk.

Varilux X termékcsalád: a Varilux szemüveglencsék egyik legnépszerűbb tagja. Ennek az az oka, hogy számos fejlesztéssel segíti a szemüveghasználók mindennapi életét, és a legkönnyebben használható multifokális lencséről beszélünk.

A Varilux X 4D a legszélesebb látótérrel rendelkező szemüveglencse, beépített hátsó oldali UV védelemmel, káros kék fény védelemmel óvja szemünket, a lencse tökéletesen személyre szabott a viselő anatómiai adatai, a keretbeállítások és a szemüveghasználati szokások alapján. A multifokális szemüveglencsék igazi “okos” lencséje, Transitions opcióval kiegészítve pedig a legmagasabb fokú védelmet biztosítja mindenki számára. Bővebb információ ide kattintva.

variluxx4d

Anatómiai adatok alapján személyre szabott lencse: szemvizsgálataink során feltérképezzük a szem mozgását, és ennek köszönhetően megállapítjuk a szem forgásközéppontját, amelynek távolsága jelentősen befolyásolja a dioptriák finomítását. Amint ez az adat rendelkezésünkre áll, lehetőségünk van anatómiai adatok alapján finomítani a lencse értékeit (Eyecode). Ezen felül a szemvizsgálat során megállapítjuk melyik az Ön domináns szeme, amely a teljes látási folyamatot vezérli, így ennek megfelelően szintén befolyásoljuk a megállapított dioptriákat, a szemüvegben elkészített értékek tekintetében.

eyecode

Keretbeállítási adatok alapján személyre szabott lencse: a szemvizsgálat során megállapított értékek leginkább a laboratóriumi értékekhez hasonlítanak, ezzel szemben a való életben az Ön lencséi egy szemüvegkeretbe helyezve segítik látását a nap minden percében. Ennek a keretnek különböző dőlésszögei lehetnek, ívei, technikai paraméterei. A multifokális lencséknél pedig elengedhetetlen, hogy Ön pontosan ott tekintsen ki a munkatávolsági és olvasórészen keresztül, ahol a szükséges dioptriát tartalmazza a lencse. Ennek érdekében a választott keret paramétereit, viselés közben mérjük le. Így pontosan ott helyezkednek el lencséje hasznos területei, ahol Önnek szükséges (F-360 opció).

varilux_nvb

Szemüveghasználati szokások alapján személyre szabott lencse: mindannyian különbözőek vagyunk, különböző testtartással olvasunk, használjuk a számítógépet, mobiltelefont. Ahogy fentebb írtuk: a kitekintés szöge alapvető adat, ehhez illeszkedően a közeli terület helyzete szintén figyelembe vehető a lencsegyártás során. Ehhez egy iPad alapú méréstechnológiára van szükség, melynek során táblagépünk megvizsgálja az Ön testtartását olvasás közben: hogyan mozgatja a fejét, a szemeivel hogyan követi az olvasnivalót. A közeli területre összpontosító vizsgálat végeredményeként az olvasó és a munkatávolsági rész elhelyezkedése a lencsén belül más és más lehet különböző pácienseket vizsgálva.

NVB_1

Varilux X4D szemüveglencséjének egyediségét a lencsékbe gravírozott 4 karakteres azonosító garantálja: lehet az Ön monogramja, beceneve.

varilux_gravir
Gianni Annoni ajánlásával