Kiváló Varilux multifokális szemüveg…de miért kellene nekem még egy belőle?

Kiváló Varilux multifokális szemüveg…de miért kellene nekem még egy belőle?

Üzletünkben régóta megszokott promóció a Varilux 1+1 akció, melynek keretében a vásárló egyetlen Varilux multifokális lencsét fizet, és ajándékba kap még egyet. Ha a Varilux lencse olyan kiváló, mi szükség van még egy lencsére?

A megoldás a lencsék kialakításában keresendő: egy multifokális szemüveglencsének nincs olyan fókuszpontja, mint egy egyfókuszú (távoli, vagy olvasó) lencsének, hiszen a dioptria folyamatosan vátoztik a lencse tetejétől az aljáig, így segíti a szemüvegviselőket, hogy minden távolságra élesen lássanak.

A multifokális szemüveglencsék kialakítása függ attól is, milyen célra szeretnénk használni őket.

Az általános célra használható lencsék esetén egy széles távoli részt biztosít a lencse, és valamivel keskenyebb olvasóterületet, a kettő között pedig egy lágy átmenet biztosítja a fokozatmentességet.

A munkaszemüvegek esetén pedig a távoli rész kevésbé széles, hiszen munka közben (ha olyan a munkája) nem néz távolra, ezzel szemben a monitorhoz alkalmas terület határozottan szélesebb, és kényelmesebb a hosszútávú munkavégzéshez, mint egy klasszikus multifokális lencse esetén.

A klasszikus multifokális lencse és az irodai multifokális lencse összehasonlítása

Ábránkon jól megfigyelhető melyik lencse hova biztosítja a legszélesebb látómezőt. Természetesen nem kizárólag a szélesség az egyetlen szempont amire figyelnek a szemüveglencse gyártók, hanem az adott zóna elhelyezkedése is.

Például amíg egy klasszikus multifokális lencse esetén az asztali monitort jobban látjuk állunk megemelésével, addig munkaszemüvegnél nincs szükség kiegészítő fejmozgásra a monitor előtt. Így az egész napos munkavégzés határozottan kényelmesebb.

Most, hogy megpróbáltuk érthetővé tenni az akció miértjét, megmutatjuk milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Második pár lencséje lehet napszemüveg

Varilux multifokális szemüveglencse, második pár Varilux napszemüveglencsével: az előny egyértelmű, ha a “fő lencsénk” egy színtelen típus, választhat második párnak dioptriás napszemüveglencsét (multifokális kivitelben).

Ajánlott: ha Ön sokat tartózkodik szabadban, vízparton, szeret vagy szükséges olvasni is kültérben, akkor ez egy remek lehetőség.

Második pár lencséje lehet teljesen egyező az első párral

Varilux multifokális szemüveglencse, másik (akár ugyanolyan) Varilux multifokális szemüveglencsével: nem ritka, hogy egyszerre két keret tetszik meg valakinek, ilyenkor szintén remek lehetőség a Varilux 1+1 akció, hiszen kombinálhatja a szemüvegkeretek stílusát is. De nem ritka az a verzió sem, hogy az egyik pár fényre sötétedő, a másik pár pedig színtelen verzió.

Ajánlott: ha Ön szereti cserélgetni a különböző kereteket, követi a divatot, vagy két különböző kivitelű lencsére van szüksége, akkor ez egy kiváló forgatókönyv a szemüvegvásárláshoz.

Varilux multifokális szemüveglencse, irodai munkaszemüveglencsével

Talán a legnépszerűbb verzió az, amikor teljesen különböző szemüveglencséket párosítunk össze a különböző célú felhasználás érdekében.

Klasszikus Varilux multifokális szemüveglencse és Varilux Digitime irodai multifokális munkaszemüveglencse. A “fő lencse” sokszor fényre sötétedő, így mindjárt 3 célnak felel meg két szemüveg: dioptriás napszemüveg, klasszikus multifokális szemüveg és munkaszemüveg.

Ajánlott: ha Ön több, mint 3 órát dolgozik egyszerre számítógépen, akkor Önnek ezt a megoldást javasoljuk.

Sok szeretettel várjuk üzletünkben, ahol teljeskörű szemvizsgálattal várunk mindenkit, és a Varilux 1+1 akciók professzionális ajánlásával az Ön új szemüvege tökéletes lesz minden helyzetben.