Intelligens szemüveglencsék

Intelligens szemüveglencsék

Üzletünkben többféle “okos” szemüveglencsét forgalmazunk, ezek közül most az intelligens fényre sötétedő típusokat emelnénk ki, nézzük meg együtt mit is tudnak ezek?

Nem véletlenül illetjük az intelligens jelzővel, hiszen a lencse működése nem merül ki annyiban, hogy megfelelő képet biztosít a viselő számára, hanem adaptív módon, az aktuális fényviszonyokhoz alkalmazkodva szűri a fényt.

A fényvédelem

A szemüveglencse felületére felvitt fényreagens anyag az UV fény hatására változtatja színét. Ez a színváltoztatás egy rendkívül komfortos környezetet teremt a szemüvegviselő számára, hiszen alig észrevehető módon változik a lencse színe, rendkívül gyorsan, és csak annyi tűnhet fel, hogy a a környezet fénye nem vakító hatású.

Ahogy említettük az UV fény hatására változtatja a színét, azonban itt nem állunk meg: sikeresen szűri a káros kék fényt, amely az LCD kijelzőkből árad szemünk felé.

Így a Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék nem csak az UV fény, de a káros kék fény ellen is védelmet nyújtanak, illetve tökéletes fényszűrést alkalmaznak, ennek köszönhetően a vakító fényt is szűrik.

7 szín, végtelen lehetőségek

Korábban a fényre sötétedő szemüveglencsék esetén az volt az ellenérv, hogy nem illik a szemüvegkerethez, viszont a rendelkezésre álló 7 szín kiterjesztett lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy megtalálja a megfelelő Transitions fényre sötétedő szemüveglencsét.

Továbbá lehetőség van arra is, hogy fényre sötétedő szemüvege tükrös felületkezelést kapjon, így ha Ön második vagy harmadik szemüvegben gondolkodik, akkor egy igazán divatos modellt is elkészítünk Önnek.

Autóvezetés fényre sötétedő szemüveggel

Ahogy említettük, a lencsék színe az UV fény hatására változik, azonban az autók szélvédője az UV-t jelentősen blokkolja. Ilyen esetekre fejlesztették ki az Xtractive verziót, amely nem csak az UV, de a környezetben található kék fény segítségével is változtatják színüket, ennek köszönhetően pedig az autóban is változtatják színüket. Nem ugyanakkora mértékben, mint szabad levegőn, de kellően kényelmes autóvezetési komfortot teremt Önnek.

Üzletünkben az Transitions, intelligens fényre sötétedő szemüveglencsék mellett további “okos” megoldásokkal várjuk Önöket, tekintsék meg mi minden áll rendelkezésükre.