Egyetlen szemüveg minden távolságra?

Egyetlen szemüveg minden távolságra?

Sokszor elhangzik, hogy multifokális lencsék használata esetén elegendő egyetlen szemüveg minden távolságra. Miért igaz ez, és miért nem igaz? Vegyük sorra a lehetőségeket!

Először is fontos tisztában lenni azzal, mit jelent a minden távolságra: amikor szemüveget készítünk, 3 fő távolságról beszélünk.

  • Az 5 méternél nagyobb távolságra távoli korrekciót használunk
  • a karnyújtásnyi távolságra munka korrekciót használunk
  • megközelítőleg 40 cm távolságra olvasó korrekciót alkalmazunk

Ezt a három fő távolságot szükséges úgy meghatározni, hogy a szemüvegviselő, az igényeinek megfelelően legyen képes élesen látni. De hova is? Ahova szükséges!

Ugyanis előfordulhat, hogy valaki egész napját a monitor előtt tölti, mert a munkája odaragasztja, ekkor számára a legelőnyösebb egy munkaprogresszív szemüveglencse lehet.

Ha sokat közlekedik, jön-megy, akkor a klasszikus multifokális lencse lehet a legjobb megoldás.

Hogyan döntjük el, kinek mire van szüksége? Természetesen beszélgetéssel: felteszünk kérdéseket, és a pácienseink erre válaszolnak 🙂

És mit ajánlunk a vizsgálat végeztével?

Ezt már nehezebb pár mondatban összefoglalni!

A Varilux multifokális szemüveglencsék teljes tartománya rendelkezésünkre áll ilyenkor, és a válaszok alapján határozzuk meg melyik típust célszerű használni az adott tevékenységekhez. A jó hír, hogy egy klasszikus multifokális lencsével egy csapásra mindenhova éles látást biztosíthatunk! A rossz hír az, hogy nem mindegy melyik típussal!

Legszívesebben a Varilux X 4D lencséket javasoljuk, ezek azok a termékek, amelyek ma a multifokális szemüveglencse gyártás legmagasabb szintjén állnak: a lehető legszélesebb látóteret biztosítják, karnyújtásnyi távolságon belül pedig minimális fejmozdításra van szükség számítógép használata esetén.

Optika Nyíregyháza

Olvasózónája szintén rendkívül széles, és emellett speciális vizsgálati módszereinknek köszönhetően pont oda kerül, ahol Ön a legtöbbet használná! Hiszen nem vagyunk egyformák, és mindenki máshogy tartja az olvasnivalót, mobiltelefont. Az előzetes mérési eredményeknek hála az Ön olvasózónája mindig kényelmes használatot biztosít!

Milyen mérések előzik meg egy multifokális szemüveglencse vásárlást?

Először is 7 az 1-ben szemvizsgálat, Dr. Pótor Ágnes végzi a vizsgálatot. Itt szürkehályog szűrés, zöldhályog szűrés mellett több pontos ellenőrzés segíti a tökéletes korrekciót.

7 az 1-ben szemvizsgálat

Utána a szemüvegkeret kiválasztása következik, és a precíziós illesztési vizsgálat. Ekkor megvizsgáljuk hol tekint ki a szemüvegén, hogyan tartja az olvasnivalót, hogyan mozdítja a fejét vagy épp a szemével követi-e a tárgyakat?

optika nyíregyháza

Szemüveglencséit a mai legpontosabb látásvizsgálat eredményei alapján készítjük el: az erősséget 1/100 dioptria pontossággal határozzuk meg, és gyártatjuk le.

Így az Ön szemüvege tökéletesen az Ön anatómiai és szemészeti adatai alapján készül el. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyedülálló módon, kizárólag a Pótor Optikában!

Varilux Mester optika

Jelentkezzen be látásvizsgálatunkra az oldal alján található telefonszámon, és a vizsgálat alatt garantáltan kizárólag Önnel foglalkozunk!